5 tips om van je food truck een succes te maken

Het aantal food trucks is explosief gestegen het afgelopen jaar. Het is hip en op elk festival zie je ze tegenwoordig staan. Maar hoe maak je nou een succes van je food truck? Slechts 10% van de ondernemers kan leven van zijn food truck. Het is leuk om een food truck te beginnen, maar geld verdienen is toch wel een must. Wij hebben daarom 5 tips voor je op een rijtje gezet zodat ook jij een succes van je food truck kunt maken;

1. Originaliteit

Een food truck staat voor hip en creativiteit. Ga eerst bij jezelf na welke doelgroep je aan wilt spreken. Kijk bij je concurrenten en probeer hier boven uit te steken met je eigen creatieve en originele product. Het is zinloos om de zoveelste hamburger truck te beginnen zonder innovatieve producten. Mocht je toch hamburgers verkopen doe dit dan op een originele manier en steek boven het maaiveld uit.

Een goed voorbeeld is Bulls & Dogs. Deze food truck verkoopt hotdogs, maar niet op de normale manier. Bulls & Dogs heeft het normale broodje vervangen door een knapperige brioche en voegde verschillende verrassende toppings toe. Dit sloeg zo aan dat ze inmiddels 4 food trucks hebben rijden.

Laat je creativiteit niet alleen los op je producten. Kijk ook naar je food truck en wat je uitstraalt. Probeer van je truck een hip en happening restaurant op wielen te maken. Kies voor de juiste aankleding en biedt je klant ook ruimte om rustig te genieten van je producten.

Food Truck Park

2. Beperk je producten

Focus op een klein aantal producten. Hoe meer producten je aanbiedt hoe lastiger de investering en hoe lastiger het is om van je food truck een succes te maken. Ook heb je vaak te maken met een kleine ruimte in je food truck. Bedenk daarom een paar top producten en hou je hier aan. Maak ze zo goed dat het meer dan genoeg is voor je klanten.

3. Hou het eenvoudig

Als je met je food truck op een druk festival staat wil je snel kunnen uitserveren. Rond etenstijd kan het zo maar zijn dat je 250 broodjes per uur staat te verkopen. Het helpt als je makkelijke producten op je menu hebt staan. Denk hier goed bij na en bedenk ook wat je van te voren klaar kunt maken. Hou het simpel maar goed.

Food Truck France

4. Hanteer een acceptabele prijs

Voordat je prijzen aan je producten gaat hangen bepaal dan eerst de kostprijs. Kijk wat er in je eindproducten zit en wat dit kost. Neem hier alles in mee, dus ook de kosten van bakjes, bekers en servetten. Als je op een festival staat is er vaak meer keus. Je kunt dus ook niet te hoge prijzen rekenen want dan heb je de kans dat je weinig verkoopt. Zorg ervoor dat je een goede balans vindt en hou je prijzen regelmatig onder de loep.

5. Think out of the box

De concurrentie is hevig en food trucks zie je tegenwoordig steeds meer. Maar kijk verder, denk na. Staar je niet blind op festivals waar je wilt staan. Hier betaal je vaak ook een hoge standprijs voor. Bedenk waar je nog meer kunt gaan staan, denk hierbij aan feesten, bruiloften, zakelijke besprekingen, catering etc. Er zijn nog steeds voldoende kansen voor een succesvolle food truck.

Bonus tip

Zorg ervoor dat je online goed vindbaar bent. Maak een strakke website waar je producten goed op uitkomen. Ben zichtbaar en actief op social media. Netwerk en get the word out!

Food Truck Amsterdam

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *