De start van je eigen Food Truck

Je denkt erover om een food truck te beginnen? Maar hoe pak je dit nu precies aan. Het lijkt allemaal vrij eenvoudig. Een aantal leuke gerechten bedenken. Een goede plek opzoeken en starten maar. Het is ook nog eens een stuk goedkoper dan een ‘echt’ restaurant. Maar waar moet je rekening mee houden voordat je begint?

Bedenk een goed concept

Wat wil je uitstralen? Welke producten wil jij graag verkopen? Zorg ervoor dat je producten verkoopt die niet bij andere food trucks te krijgen zijn. Originaliteit speelt een belangrijke rol bij de exploitatie van food trucks.

Ondernemingsplan

Ook bij een food truck hoort een ondernemingsplan. Maak realistische plannen en beschrijf reële verwachtingen. Onderzoek wat andere food tucks aan omzet doen. Vraag gerust bij andere food truck eigenaren. Wie weet krijg je tips waar je veel aan hebt. Denk ook na hoe je jouw producten aan de man gaat brengen. Denk hier niet te luchtig over maar maak een serieus plan.

Startkapitaal

Je hebt een goed plan uitgewerkt en weet welke producten je wilt gaan verkopen. Nu moet je nog een food truck aanschaffen. Hier kun je veel kanten mee op. Je hebt food trucks voor een paar duizend euro, maar je kunt er ook zo €20.000 in kwijt. Met een food truck ben je niet klaar. Je hebt natuurlijk ook inventaris nodig. Denk hierbij aan een oven, een koeling en heb je over tafels en stoeltjes nagedacht?

Food Truck Amsterdam

Vergunning

Een punt waar de meeste ondernemers niet zo veel mee hebben; vergunningen. Je hebt je te houden aan gemeentelijke regels en wetten. Je mag niet overal streetfood verkopen. Vaak heb je een vergunning nodig om op een bepaalde plek te mogen staan. Ook heb je te maken met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Je moet je houden aan de hygiënecode van de Nederlandse horeca.

Locatie

Waar ga je staan met je food truck? Wat zijn de beste locaties in de buurt? Denk hierbij aan winkelcentra, kantoren, toeristische attracties, evenementen etc. Bekijk de locaties voordat je begint en doe wat field research 😉

Uitstraling Food Truck

De uitstraling van de food truck is een belangrijk punt. Je moet opvallen en de aandacht trekken. Bedenk dat je food truck moet passen bij je doelgroep. Spreek je doelgroep aan op een originele manier. Denk ook na over de inrichting van de food truck.

Puzzles Food Truck

Menu

Mensen komen natuurlijk om iets te eten. Heb je de aandacht getrokken met je food truck dan is het tijd om de klant te overtuigen met je menu. Maak een overzichtelijk maar beperkte menukaart. Zorg dat je gerechten makkelijk te maken en te vervoeren zijn. Zorg er ook voor dat je een aantal menukaarten mee kunt geven, bijvoorbeeld voor op kantoren of andere bedrijfslocaties.

Marketing

Laat je doelgroep weten dat je er bent. Gebruik social media, maak een website, start een reclamecampagne. Laat weten welke gerechten je verkoop en maak hier goede foto’s van. Heb je vaste standplaatsen geregeld? Laat dit dan van te voren weten.

Met deze punten heb je een goede basis om een succesvolle food truck te beginnen. Denk erom dat het belangrijkste je gerechten zijn. Verras je klanten en vraag ze om ervaringen online te delen.

Heel veel succes 🙂

Trek Food Truck Festival

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *